Qidalanma
Bu ədviyyat piyləri yandırır
Qidalanma
231

Bu ədviyyat piyləri yandırır

Bu ədviyyat piyləri yandırır.

Hilin xüsusiyyətləri elmə çoxdan məlumdur, lakin az adam bu ədviyyatın bütün faydalı keyfiyyətlərindən istifadə edir. Hili ədviyyatın şahı da adlandırırlar. Beləliklə, hil üçün ən populyar istifadələrdən biri toksinləri təmizləməkdir. Hil sidikqovucu xüsusiyyətlərinə görə bu təsirə malikdir. Eyni zamanda, hil qandakı pis xolesterol və triqliseridlərin tərkibini azaldır və şəkərli diabet xəstələrində qlükoza tolerantlığını da artırır.

Hil ürək və qan damarlarının sağlamlığına faydalı təsir göstərərək, qarın piyləridən qurtulmağa kömək edir. Araşdırmalar, qida qatqısı olaraq hil tozunun qəbul edilməsinin qarın piylərin yığılmasının qarşısını aldığını göstərib. Xolesterol əleyhinə hilin piy yandırıcı xüsusiyyətləri qanda xolesterolun azaldılmasına kömək edir. Bu, xolesterol səviyyəsinin yüksək və artıq çəkili olanlar üçün xüsusilə vacibdir.

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun