Qidalanma
Bu qida xərçəng riskini azaldır
Qidalanma
59

Bu qida xərçəng riskini azaldır

ABŞ-da aparılan araşdırmalara görə, göbələk xərçəng riskini azaldır.

E-saglam.az xəbər verir ki, Pensilvaniya UniversiteE-saglam.aztinin məlumatına görə, gündə 18 qram göbələk yeyən insanların, yeməyənlərə görə xərçəngə tutulma riski 45 faiz daha azdır.

Məlumatlar 1966-2020 illəri arasında aparılan 17 xərçəng çalışması və 19 min 500 xəstəni analiz etməklə əldə olunub.

Mütəxəssislər, vitaminlər və antioksidanlarla zəngin olan göbələyin xərçəngə qarşı qalxan funksiyası yerinə yetirdiyi, orqanizmi stressə qarşı qoruduğunu qeyd ediblər./medicina.az/

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun