Qidalanma
Həkimlər qan laxtalanmasından qoruyan
Qidalanma
239

Həkimlər qan laxtalanmasından qoruyan 2 məhsulu açıqlayıb

"Rossiya 1" telekanalındakı "Ən vacib şey haqqında" verilişinin efirində reabilitasiya həkimi Sergey Aqapkin və diyetoloq Mixail Ginzburg qan laxtalanma riskini azaltmağa kömək edən məhsulları müzakirə etdilər.

E-saglam.az xəbər verir ki, alma qan laxtalanmasından qoruyan ən faydalı məhsullardan biri oldu. Sergey Aqapkin qeyd edib ki, bu meyvələrin tərkibində damar divarını gücləndirən antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malik olan quercetin var. O vurğulayıb ki, gündə bir alma yemək qan laxtalanma riskini 3% azalda bilər.

Mixail Ginzburg bu siyahıya sarımsağı da əlavə edib. O, nəinki qan laxtalarının əmələ gəlməsinin qarşısını alır, həm də iltihab əleyhinə və cavanlaşdırıcı təsir göstərir. Həkim onu ​​da qeyd edib ki, sarımsaq ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır.

Alma və sarımsaqdan əlavə, həkimlər qida rasionunuza kələm, tünd şokolad və yağlı dəniz balıqlarını, məsələn, siyənək, sprat və sardina daxil etməyi məsləhət görürlər.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun