Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bişmiş yeməklərin bir neçə dəfə qızdırılması ciddi sağlamlıq riskləri yaradır.
E-saglam.az xəbər verir ki, yemək soyuduqdan sonra bakteriyalar çoxalmağa başlayır və təkrar istilik bu mikrobları tam məhv etmir.
Xüsusilə düyü, toyuq, yumurta və dəniz məhsulları kimi qidalar təkrar qızdırıldıqda zəhərlənmə riski artır.
Ekspertlər yeməyi yalnız bir dəfə qızdırmağı və artıq qalan hissəni dərhal soyuducuda saxlamağı tövsiyə edirlər.
Tərcümə: Nəzrin Abbas
 
                 
                        
                     
             
                         
                         
                         
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                