Qidalanma
Mağazadan alınan bu qatıqlar zərərlidir -
Qidalanma
82

Mağazadan alınan bu qatıqlar zərərlidir - Diyetoloq

Sağlam qəlyanaltı kimi satışa çıxarılan mağazalarda satılan qatıqlar orqanizmə ciddi ziyan vura bilər.

"Məhsulun özü günahkar deyil. Əsas düşmən şəkərin əlavə edilməsidir. Orqanizmdəki artıq şəkər triqliseridlərə, yüksək xolesterola səbəb olan "pis" yağlara çevrilir", - Popova izah edib.

O, şəkərin, xüsusən də fruktozanın qaraciyər yağlanmasının birbaşa yolu olduğunu açıqladı. Və dadlandırıcıların digər süni əlavələrlə birləşməsi bağırsaq mikroflorasını poza bilər, şişkinlik və disbioza səbəb ola bilər.

Qidalanma mütəxəssisi sağlam qatıq seçmək üçün bir neçə məsləhət verdi. Birincisi, maddələrə diqqət yetirin: ideal olaraq, yalnız süd və təbii maddələrdən ibarət olmalıdır. İkincisi, şəkərsiz təbii qatıq seçmək və evdə giləmeyvə, qoz-fındıq və ya bal əlavə etmək yaxşıdır. Üçüncüsü, yağ tərkibi 2,5-4,5% olan məhsul seçin, çünki təbii yağ faydalıdır və dolğunluq hissini təşviq edir.

Diyetoloq əlavə edib ki, uzun müddət saxlama müddəti konservantların mövcudluğundan və canlı bakteriyaların sayının azalmasından xəbər verir. Buna görə də ən yaxşısı iki həftəyə qədər rəf ömrü olan qatıq seçməkdir.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az


Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin
Bizi YouTube-da izləyin
Bizi TikTok-da izlə

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun