Uzunömürlülükdə gözlənilməz faktor üzə çıxıb.
E-saglam.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, onkoloq Silvio Qarattini, ömrü uzatmaq üçün daha az yeməyin vacib olduğunu bildirdi.
"Ağsaqqallarımızın dediyi kimi, süfrəni azacıq aclıq hissi ilə tərk etmək lazımdır. Araşdırmalar göstərib ki, qida istehlakının 30 faiz azaldılması ömür uzunluğunun 20 faiz artmasına səbəb ola bilər", - Garattini izah edib.
Mütəxəssis uzunömürlülük üçün digər amilləri də müəyyən edib: gündə ən azı 5 kilometr sürətlə gəzmək və balanslaşdırılmış qidalanma.
O, 80 yaşında belə sağlam həyat tərzinə başlamaq üçün hələ gec olmadığını iddia edir.
Tərcümə: Könül Oruc