Xəstəliklər
Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi - AÇIQLANDI
Xəstəliklər
118

Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi - AÇIQLANDI

Çox qızardılmış günəbaxan tumlarını çırtlamaq orqanizm üçün zərərlidir.

Belə ki, tumun içi bədənə faydalı olsa da, qovrulmuş qabıqların üzərində istinin təsirindən yaranmış kanserogen maddə bədənə düşür.

E-saglam.az xəbər verir ki, endokrinoloq Tatyana Boçarova mütəmadi qovrulmuş tum qəbul edənlərdə xərçəng şişlərin aktivləşdirən kanserogen maddə çoxalır.

“ Bu qida qastrit, mədə, bağırsaq xorasından əziyyət çəkənlərə qətiyyən olmaz. Tum bədənə o halda xeyirlidir ki, onları çiy halda gündə 30-40 qramdan artıq yeməyəsiz. 100 qram tumda 550 kkalori var”.

Eləcə də duzlu qovrulmuş tum təzyiqi yüksəldir./medicina.az/

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun