Qidalanma
Bişirildiyi zaman qida dəyəri
Qidalanma
328

Bişirildiyi zaman qida dəyəri artan qidalar

Bəzi qidaların bişirildiyi zaman qida dəyəri daha da artır.

E-saglam.az xəbər verir ki, Qida mühəndisi, nutrisioloq Fərid Səfərov həmin qidaları sadalayıb:

- pomidor- likopen.
- ispanaq - dəmir.
- kök - beta karoten.
- bibər - lutein.
- göbələk - glutatyon.
- brokoli - fitokimyəvi maddələr.
- gül kələmi - B6 vitamini.
- qulançar - K vitamini. 

Bu qidaları bişirəndə hüceyrə daxilində yerləşən faydalı maddələr üzə çıxır və daha çox xeyir görürük.

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun