Yüksək duz qəbulunun sağlamlığa mənfi təsirləri, hipertoniya, ürək xəstəliyi və insult riskini artırdığı bilinir.
E-saglam.az xəbər verir ki, diyetoloq Sonia Pombo, bir çanta çıtır ətindən daha çox duz olan gündəlik qidaları sadaladı.
Ekspertin qeyd etdiyi kimi, insanlar aşağıdakı məhsulları ehtiyatla istehlak etməlidirlər:
şirin - iki standart peçenye bir çanta çip kimi çox duz ehtiva edir;
Pendir ən duzlu bitki məhsuludur;
səhər yeməyi taxıl;
Supermarket çörəyi ən böyük duz mənbələrindən biridir;
emal edilmiş ət, xüsusilə kolbasa;
Bitki mənşəli ətlər - vegan və vegetarian ət alternativləri yüksək miqdarda duz ehtiva edir;
salat sarğı və souslar, xüsusilə ketçup;
hazır yeməklər və şorbalar.
Tərcümə: Könül Oruc