Enerjinin qəfil azalması pəhrizinizlə bağlı ola bilər.
E-saglam.az xəbər verir ki, diyetoloq Ashley Tosh sizi yorğun hiss etdirən qidaları sadalayır.
Bu qəlyanaltılara, xüsusən də şirniyyatlara aiddir. Belə ki, çips, südlü şokolad, dənli bitkilər, tost, peçenye, şirin yoqurtlar, müxtəlif bişmiş məhsullar enerji səviyyəsinə mənfi təsir göstərir.
Şəkər, zərif karbohidratlar və qeyri-sağlam yağlarla zəngin qəlyanaltılar seçdiyimiz zaman bu, qan şəkəri səviyyələrimizdə kəskin sıçrayışlara və çökmələrə səbəb ola bilər ki, bu da özümüzü yorğun, əsəbi və diqqəti cəmləyə bilmir.
Mütəxəssisin fikrincə, pəhrizinizdəki sadə dəyişikliklər gün ərzində enerjili qalmağınıza kömək edəcək. Məsələn, çipsləri qoz-fındıqla, şirin yoqurtu isə onun yunan alternativi və giləmeyvə birləşmələri ilə əvəz etmək olar.
Tərcümə: Könül Oruc