Qidalanma
Dondurmaq qidaların faydalı xüsusiyyətlərini
Qidalanma
303

Dondurmaq qidaların faydalı xüsusiyyətlərini 100% -ə qədər qoruyur

Rusiyalı diyetoloq və sağlam qidalanma mütəxəssisi Tatyana Meşçeryakova bildirib ki, qidanın dondurulması, digər saxlama üsullarından fərqli olaraq, faydalarını 100%-ə qədər saxlaya bilir.

E-saglam.az xəbər verir ki, mütəxəssis "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində bu barədə danışıb. Bildirib ki, məsələn, qurudulmuş meyvələr öz xüsusiyyətlərinin 45% -ni itirir.

Lakin dondurulan zaman məhsullar orijinal dadını saxlayır. Həmçinin dondurulmuş meyvə, giləmeyvə və tərəvəzlər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün də əlverişli qidadır.(foodinfo)

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun