Qidalanma
Qovunun insan üçün təhlükəli xüsusiyyətləri
Qidalanma
710

Qovunun insan üçün təhlükəli xüsusiyyətləri

Əsas yeməkdən iki saat əvvəl və ya iki saat sonra qovun yemək daha yaxşıdır.

Bu məhsul “ağır” hesab edilir. Qovun mədədə deyil, yalnız nazik bağırsaqda fermentasiya olunur.

Bu, şişkinlik, gəyirmə və nəcis pozğunluqlarına gətirib çıxarır, çünki digər qidalar mədədə həzm olunmağa vaxt tapmayıb və bağırsaqlarda həzm oluna bilmir.

Qovun yüksək glisemik indeksə malikdir, yəni o, tez sorulur və insulin səviyyəsində kəskin sıçrayış yaradır.(Foodinfo.az)

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun