Qidalanma
Yağlı qidalar da Covid-19 riskini artırır? -
Qidalanma
161

Yağlı qidalar da Covid-19 riskini artırır? - Maraqlı ARAŞDIRMA

Yağlı qidalar da Covid-19 riskini artırır?

Alimlər aşkar ediblər ki, daha az yağ istehlak etmək sizi Covid-19 kimi yoluxucu xəstəliklərdən də qorumağa kömək edə bilər.

E-saglam.az xəbər verir ki, ABŞ-nin Kaliforniya Universitetinin tədqiqatçıları yüksək yağlı pəhrizlərdən sonra subyektlərdə gen ifadəsində əhəmiyyətli dəyişikliklər aşkar ediblər.

Tədqiqatçılar bildiriblər ki, onların araşdırması yüksək yağlı pəhrizlərin təkcə piylənmə, kolon xərçəngi və əsəbiliklə əlaqəli genlərə təsir etmir, həm də immunitet sistemi, beyin funksiyası və Covid-19 riski ilə əlaqəli genlərə təsir göstərir.v/// AZXEBER.COM

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun